Jul, jul underbara jul....

För första ggn efter mammas bortgång kändes det ganska ok. Som att det nu är våran jul, som vi skapar den.
Saknade inte mamam mindre för det men ni kanske fattar??


Julafton började med familjen Eriksson hos lilla mormor med smarrig frukost (en ny tradition kanske???) mysigt var det iallafall. Tack för tjejernas julklappar!


Gick den långa prommenaden tillbaka till oss. Påbylsade till max åkte till upp till kyrkogården och tände ljus hos mamma, farmor och i minneslunden. Kallt som FAN var det =)Stefan hade påbörjat lunchen när vi kom tillbaka och med lite fart i köket stod snart all mat på bordet. Allt utom julkorven pappa skulle ansvara för att den kom med hit. Det enda han skulle fixa =)Tror det mesta gick hem hos alla. ger mig själv en extra guldstjärna för den hemgjorda rödbetssalladen, den inlagda gurkan, mina smaklösa "biffar" =)
Mätta blev vi iallafall! För mätta....Tomten kom på besök. Den galnaste tomten jag någonsin stött på. felsägningar av namn, dans med Emma, vilning i sängen.... Leah köpte det rakt av, Nellie var lite skeptisk i början men vågade sig tillslut fram och provdra skägget lite =)
Tack tomten för att du tog dig tid att komma hit! 
Efter att berget av julklappar delats ut, öppnats, provats, tackats för så klämde vi i oss lite chokladmoussetårta med hallon, kaffe och hemmagjort julgodis. Tack Emma för den goda marsipanen du skulle ha haft med dig ;-)


Mormor gav upp efter fikat men vi andra vrde oss glögg, möblerade om och kopplade in Kinect. Måste ha varit en syn att få se oss alla skutta och flaxa omkring här inne =)

Juldagen spenderades i vanlig ordning i Linkan hos faster Annette ovh Göran som bjöd på sedvanlig fiskgratäng mm.  Lika trevligt och gott som vanligt. Kvällen avslutades hos familjen Eriksson med lite småplock, skinkmacka, ost och kex och en mängd godis.
Trötta barn satte stopp för den underbara juldagen!Tack ALLA! Min underbara familj, släkt och vänner för en underbar jul! Det är ni som gör den!

ÄNTLIGEN

Återbesök på ÖNH, Us i torsdags.
Äntligen blev jag "utskriven" därifrån.
Den lilla domningen jag har kvar i musklerna kommer jag nog få dras med men vad FAN gör det när det ändå har gått tillbaka så mycket som det ändå har gjort??? Jag kunde ju fått bestående ansiktasförlamning men så blev det ju inte tack och lov!

Blev upplyst om att det kanske/ganska troligt kan komma tillbaka eftersom dom aldrig hittade orsaken till eländet men det tar vi då....
Får väl vara vaksam på stress-symptomen lite tidigare (om det nu var det som var orsaken...)

ÄNTLIGEN!!!!

Lucia x 2

Igår var det Lucia-firande för Klockarängens stora barn under mässan i Kyrkan. Så fint! Jag är alldles för blödig... Blir tårögd av att se de små sötisarna där framme, sjungandes för fulla knutar och med Kristina bakom orgeln.
Efter det samlades vi i sporthallen för att se på leahs gymnastik-avslutning. lika sött det med alla små tomtar!

Idag var det dags för alla små nissar, Lucior, tärnor och pepparkaksgubbar på förskolan.
Leah ville vara julbock dagen till ära men lyckades avstyra det. Slutade med en mini-Lucia och en tomtegumma =)
Morfar följde med vilket verkade uppskattas av systrarna Sjöstrand!
Nellan höll ut några sånger tills hon fick syn på oss, då kom hon skridandes ner från scenen.
Efter det söta lucia-tåget vankades det gröt och skinksmörgås.
Så himla perfekt anordnat och så otroligt duktiga de små är!
Mamma, min älskade mamma...

Det har gått två år sedan himlen fick den bästa ängel man kan tänka sig.
2 långa år utan min underbara mamma.
2 långa år utan allas vår Anita.
Vår Anita som fanns där för allt och alla.... Alltid! 

Önskar att hon fått stanna hos oss. Att hon skulle fått chansen att njuta mer av livet, av mina tjejer.
Hon skulle ha varit stolt över dom. Precis som jag!

Min mamma, älskade mamma....


RSS 2.0