Vinter - Vår
Inte lika kul avslutning på tisdagen

Hamnade nämligen på akuten med Nellie.
Käkade hos pappa som planerat, Stefan o pappa går ner för att gå ut o fixa med takboxen. Stefan tror att jag kommer efter med Nellie men jag hade satt ner henne för att gå och fixa vällingen i köket.
Sedan hör jag bara dunk, dunk, dunk....
Längst ner i trappen med kroppen i trappan, på rygg o med huvudet nere i golvet ligger Nellie. Skriker en kort stund, en snygg blå bula tornar upp sig över ögat sen leker hon glatt med syrran igen.
Ringer ändå till sjukvårdsrådgivningen o efter konsultation med läkare vill dom att vi åker till akuten så dom får kolla henne eftersom fallet var rätt högt o att hon slagit i huvudet.

Pappa stannar hos Leah som blir ledsen och vill följa med. 20.45 skrivs vi in. Dryg väntan, Nellan var superglad o charmade alla till en början men det övergick snart till en övertrött o hysterisk sessa. Men man förstår ju att dom bara gör sitt jobb även om väntan blir dryg. Hörde något om en akutoperation efter en bilolycka.
Satt lite trevligt folk i väntrummet som man kunde bubbla lite med under tiden.
00.05 får vi komma in på ett rum, 00.45 kommer en läkare och kollar henne. Klämmer o bänder. Ville att hon skulle vakna men Nellie var så trött att det var näst intill omöjligt. Men efter att läkaren lyst henne i ögonen med en lampa vaknar hon till och bränner av sitt stora leende. Det är mammas morgonhumör det =)
Nellie mår bra. De är tåliga de små rackarna.
Får åka hem med förmaningar om att det är superviktigt att vi väcker henne en gång i timman hela natten för att se så hon är ok.
01.55 är vi hemma igen. Något trötta.
Idag är hon pigg som en lärka, bubblar och leker här o bulan har gått ner massor men det fina blåmärket finns kvar.
Tack papps för hjälpen.


  


Inte vilken tisdag som helst

Började dagen med den numera obligatoriska Latte-prommenaden. Tyvärr saknades 50% av mammorna p.g.a sjuka. Men Jennie o jag trotsade tråkvädret och gick vår runda.
Gjorde det hela ogjort med att avsluta med en semla på fiket =)

Efter lunch fick vi finbesök av fröken Mia Poealko. Denna underbara glada tös o hennes goa lilla trollunge Emmy,
Mia vet dessutom hur man gör J Svensson extra glad, tulpaner =)
Superskoj att dom kom på en fika (tyvärr blev kakan totalt misslyckad men men)

Nu är Leah på gympa. Ska strax hämta henne o efter det Stefan vid bussen, pappa ska fixa pannkakor så vi tar vägen om Klövervägen utan protester!


Underbar vårbukett!


Majskroks-proffsen Emmy o Nellie

Sälen 2010

 Sälen-resan började med att Stefan o Leah blev magsjuka fredag kväll. Skoj.
Pappa o Emma (Henke kunde inte följa med tyväärr) åkte upp som planerat söndagen, vi avvaktade de rekommenderade 48 timmarna o körde upp natten mellan söndag o måndag. Gick superbra, 7 timmar, tjejerna sov till 4. Kom upp lagom till den framdukade frukosten vid halv 8.
Sedan bar det av till backen. Strålande sol o några minus, precis som planerat =) Blev lite strul o stress innan vi hittade skidskolan Leah skulle gå i men till slut så stod mammas duktiga flicka där i backen o lärde sig massor.
Kvällen avslutades med att pappa bjöd på världens godaste restaurand, Lammet&grisen. Därifrån går man varken hungrig eller missbelåten. Tack papps.


                           

Tisdag, ännu mer sol. Vår idé om att "bara" åka skidor varannan dag sket sig redan här =)
Ut i backen.... Fick bli Hundfjället idag tillsammans med faster Annette o Göran som hyrt stuga där. Fick även lunch hos dom o det tackar vi för.

                                           

Onsdag, mulet p blåsigt. Emma följer med till backen men tvärväder. Mår illa. Hemma i stugan bryter magsjukan ut. Handsprit o blåbärssoppa nhandlas. Stackars sys. Vid lunch kommer Stefans mamma Annika o hans systerson Linus på finbesök o för att åka lite skidor. Även favorit luffarna Benny o Mackan anländer. Kvällen i stugan blir full. Emma sover så henne ser vi inte till. Leah o Linus röjer gärnet. Precis så som det ska vara =)

                                

Torsdag, Blåsigt o svinkallt. Annika o Linus åkte hem igen. Kul att dom kom. Härligt att träffa dom o Leah hade så kul med kusin. Emma mådde bra igen o hon o pappa hyrde längåkningsskidor. Vi andra höll till vid Lindvallen. Tog en paus med skidorna ¨på eftremiddagen o lät Leah leka i lekparken istället.

                                          

Fredag, Halvtråkigt väder igen. Pappas bil strular när vi ska åka. Handbromsen kraschar och det lever fan i blen. Fick bli bärgning till verkstaden. Bilen fixades så pass att han kommer hem men det får bli verkstaden för han igen här. Men men, inget stoppar oss... På med kläderna bara o ut i backen. Sista dagen på sidskolan och Leah blir bara duktigare och duktigare. Nu åker hon själv i backarna, själv i liften o vill bara åka mer och mer.
På väg hem från backen stannar vi till och låter leah köra miniscoter. Stefan kunde visst inte hålla sig ifrån leker heller (fast han skylde på att han skulle hjälpa Leah) Leah tyckte det var kul men jobbigt. Fick lite ont i händerna av att hålla styret. Lilla snuttan....

                                                           

Lördag. Mulet, storm o kallt till en början. Leah o jag gav oss på att ta oss upp till toppen en sista gång men det var en miss. Det blåste som fan, piskade snö upp i ansiktet. Var isigt o svårt att åka. Leah grät o svor, jag svor ännu mer. Efter mycket om och men, trötta ben efter att ha plogat oss ner i stormen kom vi ner till McDnalds. Fick bli en skön fika där o vila upp oss. Eftermiddagen bjöd på strålande sol o lugnare med blåsten. Blev ännu en heldag i backen.

                                        

Söndag, Snöstorm. Dags att åka hem. Packade och städade. Var klara o lämnade stugan vid 10. Halv elva hade vi bara kommit till första infarten till Lindvallen. En resa som normalt tar 5 minuter. Alla skulle visst hem samtidigt. Sen kom vi i ett sjujäkla oväder. Vägen var katastrof dålig o svårt att köra. Stannade vid Filipstad o käkade. Då var vi alla utsvultna efter 5,5 timmar i bil. Kom hem halv nio, 10,5 timme i bil. Pust. Leah o Nellie var så duktiga. Leah såg film hela tiden o Nellan sov bort det mesta. Hon blev lite knölig sista timmen men vad är det att klaga på??? Hur som helst kom vi hem, helskinnade allihop. Helnöjda o längtar redan till nästa år... Tack Emma o Pappa för en underbar vecka. Tack Benny o Mackan för trevligt Luffar-sällskap. Tack Annika o Linus för att ni kom till oss. Kram på er alla! 

                  

Alla tyckte vi att det var synd att inte Henke kunde följa med men Leah löste det perfekt. Hon hittade en figur som hon döpte till Henke o visst är likheten slående???Flytta från mamma... iallafall 5 meter

Då ska jag klippa ännu ett band med min bebis =(
Nellie ska nu flytta in i sitt rum i förhoppning om att hon ska sova bättre.
Nu vaknar hon när vi kommer och lägger oss, vi kan inte tända o läsa utan att ett litet huvud sticker upp o strax efter står en solstråla upp i sängen o tittar o bubblar
Tror jag börjar bli blödig, så här var det inte med Leah. Då längtade man efter nästa steg....

 


Uppdrag: Överlev dagen

Dagens uppdrag 1: Behålla humöret på parkeringen.
Beräknad tid:10min
Resultat: Var inne en snabbis och handla med Nellan. Kommer ut. Då har en grå liten biljävel parkerat bredvid, på förarsidan. Tätt intill. 2 dm. Den (eller ja, föraren i bilen) har då bara svängt in, inte rätat upp den eller kollat hur nära den står. Hur är det meningen att man ska komma in i sin bil då? Skrev en rar lapp och satte på bilen där jag bad dom parkera så att jag åtminstonde kommer in i bilen. Nu fick jag klättra över Nellan in. Smidig som man är...
Resultat: 8 min handling, 5 minuter svordomar, 30 sekunder problemlösning, 15 sekunder lappskrivning, 30 sekunder obeservation så ingen såg mig, 10 sekunder klättning, 3 min bil hem.
Slutsats: Skaffa parkeringsvakter!!!


Dagens uppdrag 2: Långprommenad och hämta Leah hos dagmamman.
Beräknad tid: ca. 1 timma
Resultat: Punka på Brio vagnen, Nellan fick halv hjärnskakning av dessa värdelöst plogade/skrapade vägarna, Leah kraschade och slog munnen i isen. Besök på klockarängens förskola och försöka tvätta munnen och stoppa blödningen, gick sådär. Skyndade hem. Upp till Vc och kolla tänderna eftersom Folktandvården behagade ha stängt på eftermiddagen. Ingen fara med tänderna, bara en rejäl fläskläpp. Hemma 2,15 senare.
Slutsats: Varför försöker jag ens???

Summering: Helt ok dag =)


Fin liten fläskläpp

Underbara vinter....

Gnäll inte!
Vilken underbar vinter vi har!
Blev en härlig eftermiddag ute i solen med Nina o kidsen med pulka o fika =)


Elias "Challe" sötnos...


Full fart...


Shit happends...


Leah- storskrutt


Nellie Lill-skrutt


Fika paus...


Amelia "Mille" slöar....


Magplask...


Lillskrutt 8 mån

Imorgon. 8 månader. Vad hände???
Säger som pappa... tur inte vi åldras i samma takt som barnen =)

Var på 8-månaders besiktningen på Bvc idag.
Lillskrutt är nu 66,5 cm o väger 7360g.
Mammas bebbe =)


Bara lite lik pappa =)

RSS 2.0