Åtvid vs. Grebo

Hörrni... Nu måste ni hjälpa mig!


Jocke har fått luft i sina lungor (Var nu den luften kom ifrån....) och gnatat lite om att jag och en kompis till honom Mr Grebo, Rickard dividerat om vilken håla som är bäst egentligen. Grebo eller Åtvid.
Hur nu lilla J Öhrman ens kan öppna munnen i den frågan...
Han som kommer från urskogen, Vadstena!
Ledsen jocke, Du har inget att komma med baby ;)

Svaret är ju ganska givet egentligen eller hur??? Men kan ni hjälpa mig med lite bra anledningar till just varför????
Satt och funderade här och kom inte på en enda anledning
till varför Grebo skulle vara bättre =)

På Wikipedia kan man under Grebo läsa "Grebo, tätort i Åtvidabergs kommun. Dess läge just på gränsen till Linköpings kommun har gjort att den med tiden utvecklats till en stor pendlarort ("sovstad") till Linköping. "
Haha, "sovstad" var det =)
Där du Rickard! Där fick ni!
www.grebo/.nu  nu kan man läsa "I Grebo finns lite av varje, bl a affär, skola, dagis, förskola, kyrka, ålderdomshem, bra bussförbindelser, pizzeria och den avgörande faktorn - en badplats"
Nämen??? En badplats??? ojoj... den blir inte lätt att slå....

Redan där förlorade Grebo vs.-kampen =)

Jag fattar att ni nu väntar på att få läsa fördelarna med
Åtvid men jag tror inte det behövs va???
Räcker väl med att "nämna" Åff, Simhall, Sporthall, Bowling, Gruvan (huuuu), restauranger, Slottet, Frisörer, Bandyplan och till o med BADPLATS... o så jag då (Ingen dum kommentar nu Jocke). Inte alla som har J Svensson 

Färdig klagat... ett tag iallafall =)

Insåg rätt snart att jag valt helt fel arbetsgivare =)

Stefan har varit i Gambia med jobbet, bjuden på resa och allt. Ja Tack!
Blev en lång vecka utan min konstant pratande älskling hemma. Tur man har Leah!

Så himla skönt när han kom hem igen och allt gått bra, Tror ta mig tusan att jag saknat honom lite. Fråga Jocke. Han tycker nog inte att jag gnällt ett dugg...  =)

Hur som helst... Verkar ha varit en underbar resa det där. Man kan tala om kontraster till vårat äckligt bekväma liv.
Vad gnäller vi om egentligen????

Kan ju inte skriva så mycket om det där egentligen då jag inte sett det med egna ögon. Lägger upp lite kort som Stefan tagit så får ni se själva....

             
Grannsämja?

       
Undrar om  grundaren till Gränden varit här...  =)

        
Coolt... 

                 
Skapligt tuffa...

                 
Här gnäller man om belysningen runt planen...

       
Vill ha!
       
       
Höger- eller vänstertrafik?

    
Här slipper man iallafall alla farthinder....

    
Borde nog inte gnälla om hur vi har det...

     


    


vaddå?? Jag är ju bara 27...

Hade någon sagt att jag skulle vara på väg att bli utränd för ett halvår sedan hade jag bara skrattat....
 Vaddå jag?? Jag är ju bara 27!

Började jobba i augusti efter att ha varit barnledig. Tyckte det skulle bli kul att komma igång lite igen. Hösten rullade på. Underbara arbetskamrater, goa knott (fanns ju undantag givetvis...)

Visst vad hösten tuff. Mycket nytt, barn och föräldrar. Skulle få in nya rutiner med hämtning och lämning, Lära mig släppa allt annat och ängna mig åt Leah när vi kom hem efter en hel dag. Hinna med städ, tvärr och matlagning så den var klar när Stefan kom hem så vi skulle kunna käka ihop innan Leah lade sig. Hade en ganska jobbig tid på jobbet iof. Många krävande barn som sög musten ur en dag efter dag...
Men inget av det där kändes speciellt jobbigt....

Sen kom det där molnande trycket över bröstet som aldrig ville ge med sig. Trodde jag drog på nå´n seg lunginflammation eftersom jag hostat så länge.
Kände mig trött o matt och kändes som lungorna inte fick tillräckligt med luft. Ju mer jag tänkte på det, ju jobbigare kändes det. Paniken molnade i kroppen. Vad kunde det bero på???

Sen kom tankarna. Kan det var en propp??? Pappa har ju haft ett par... eller nå´t vajsing med hjärtat?? Kändes det inte lite mer mot vänster sida???

När jag kom på mig själv med att säga godnatt till Leah en extra gång, sa "mamma älskar dig" minst 10 ggr innan hon somnade började jag fundera "Vad håller jag på med?" "vad håller på å hända?"

Igår på jobbet blev allt bara för mycket. Det var rörigt som fan. Kämpade med en hysteriskt skrikande 3½-åring i 2 timmar tills både hon och jag var helt uttömda på kraft och energi. När jag kom hem satte jag mig i soffan och bara orkade inte mer. När mamma undrade hur det var bröt allt bara ut. Tårarna bara rann... Orkade inte mer nu!

Mamma satte upp en tid för mig på Vc. Fick komma samma dag.
En underbar läkare tog varteda prov man kan tänka sig... EKG, blodtryck, blodkropparna, diabetes, infektion, proppar... Efter varje svar andades jag ut mer och mer... för innerst inne visste vi båda vad det var egentligen!

Sen sa hon det "Det är ångest du känner"
Och egentligen visste jag nog det....

Nu är jag sjukskriven imorgon och på fredag. Sen ska vi pratas vid läkaren och jag för att se hur vi ska gå vidare.
Vill egentligen inte gå hemma. Men är det vad som behövs så visst...

Nu kommer Stefan hem på fredag igen efter 9 dagar i Gambia. Blir genast lite lättare då med avlastning hemma. Som det varit nu har jag fått tagit allt. Brottats med en sprattlig Leah på morgonen, jobbat hela dagen, hämtat Leah, handlat, hem och lagat mat, duschat Leah, bråkat om tandborstningen, lagt henne, röjt undan, dammsugit... Sen kom min tid! nå´n timme innan jag stöp i säng....

Jag har alltid varit av den uppfattningen att jag är stark och klarar mig. Att må dåligt och behöva erkänna att jag reder inte ut det här nu, att inse att jag inte orkar mer känns som ett misslyckande... Inte misslyckande kanske, men ett nederlag. Jag vill ju vara stark... Jag är ung (eller ja...) jag är glad, jag har en underbar familj och vänner, klart jag ska orka...  Men jag gör inte det! Eller som gurun Jocke sa "Bra att du tog tag i det.... alla har ju en gräns"
Jag är visst nära min nu...

Men men... Nu kan det bara bli bättre... Det är ju snart vår =)

image185

Vila i frid... dummer =)

Dum som tåget!

Sovjetunionen 1989


I slutet av 80-talet hävdade moskvabon E.Frenkel att han kunde stoppa fordom med tanken genom att ställa sig framför dom. Så väl cyklar som bilar stannade. Till sist bestämmde han sig för det ultimata testet: Ett tåg.

Han ställde sig på rälsen och koncentrerade sig...

SMACK!

Om Ingvar Oldsberg hade skrivit det här stycket hade han avslutat med att detta verkligen var ett expriment som spårade ur....
På väg utför?

Aspen 1998


Tonårige Matthew bestämde sig för att ha lite kul i skidbacken en natt. Han skar loss en av de gula, skumgummifyllda, skyddskuddar som sitter kring liftstolparna och sprang uppför backen för att åka kälke ner. han förlorade kontrollen och kraschade till slut in i en liftstolpe, som ironiskt nog saknade skydd.

Jajemensan, samma stolpe!!
Norsk roulette!

Texas 2000


Nittonårige Rashaad bestämde sig för att imponera skiten ur sina polare genom att köra en omgång rysk roluette. Han förde pistolen till tinningen och tryckte av. Han hade dock bortsett från en viktig detalj, skutvapnet ifråga var inte en revolver, utan ett automatvapen!  

Stöldsäker Motor!!

Australien 1990


En 34-årig biltjuv bestämde sig för att knycka motorn från en gammal lastbil. Boven kom fram till att bästa sättet var att skruva loss motorblocket från undersidan. han kröp in under bilen och började lossa bultarna. Det var givetvis bara en tidsfråga innan motorblocket lossnade och landade ovanpå vår hjälte, som logiskt nog blev jätteplatt!!
Bombsäker sotning!

Kroatien 2005


Marco en 55-årig hantverkare, hade länge haft trassel med sin igensotade skorsten. Tillslut bestämde han sig för att göra ett eget sotarlod. En kedja med en metallklump i ena änden. Tursamt nog låg det en passande grej och skräpade i Marcos verkstad. Han började omedelbart att svetsa fast prylen i lättingen. Döm om hans förvåning när hela skiten plötsligt exploderade och skickade hans döda kropp på en luftfärd rakt igenom väggen och över grannens hus!

En undersökning av platsen visade senare att järnklumpen ifråga varit en handgranat!
Vältrimmad kärra!

Arizona 1995


Polisen i Arizona stod1995 inför ett olöst mysterium, ett rykande vrak från ett oidentifierbart fordon satt inborrat i en bergvägg 60 m över marken. I bästa CSI-stil blev det labbpersonalen som lyckades rekonstruera hela historien. En föredetta sergeant i flygvapnet hade lyckats lägga vantarna på en JATO-enhet (en raketpjäs som hjälper transportplan att lyfta)  Han hade monterat  fast raketen i sin chevrolet impala, hittat en lång, rak ögenväg och tryckt gasen i botten. När Impalan nått topphastighet hade han tänt raketen. Fordeonet accelererade snabbt till ca. 400 km/h. När vägen började ta slut tryckte föraren på bromsen , som smälte samtidigt som alla fyra däcken exploderade. Därefter tog fordonet till luften och flög två kilometer för att till slut slå in i klippan. Rester av tänder, naglar och hår hittades. Resten hade förångats!
Gapar efter mycket!

Australien 1988


Efter att hans elev klarat sitt avslutningsprov sa den lokale kung fu-mästaren inför hela klassen: "Du kan nu besegra vilda djur med dina bara händer!"

Redan samma natt smög sig den ivriga eleven in på Mellbournes zoo och tog sig in i lejonburen för att visa djurens konung var skåpet skulle stå. Kvarlevorna hittades i buren morgonen därpå.
Hemmagjord katapult!

England 1986


Dagen efter en svår storm upptäckte en förskräckt brittisk husägare att ett stort träd vikts dubbelt och att toppen hakats fast under hans taknock. Trädet stog spänts som en stor båge. Den händige mannen klättrade utan fruktan upp på trädet med en fogsvans och började såga av toppen. Det tog honom 20 minuter. Därpå sprätte trädet upp i sin fulla längd. Mannen hittades tämligen död på en allmänning i utkanten av grannskapet!
Horn i sidan!

Monatan, USA, 1985


Två tjuvjägare i nationalparken Yellowstone hade under lång tid samlat på sig ett stort lass älghorn, en populär souvenir bland turister. Nu gällde det bara att smuggla ut hornen ur parken utan att åka fast. Via bil var uteslutet, och till fots för tungt. Till slut kom snilleblixten, via gummijolle över den strida gardinerfloden. De kom nästan exakt halvvägs innan ett av hornen punkterade flotten. En av dem överlevde orättvist nog.
Busringning!

North Carolina 1992


Ken Charles Barger, 47, fick ett oväntat telefonsamtal mitt i natten. Han famlade i mörkret för att svara, men råkade i stället få tag på sin 38-milimeters smith o wesson som låg på nattduksbordet, förde den till örat och sköt sig själv i huvudet. Frun kunde vittna i efterhand.
Tänt var det här!

Brasilien 2003


Manoel, rengörare av bränslesporttankar, bestämde sig för att kolla hur mycket som var kvar i tanken och tände en tändsticka. Han landade 100 m bort.
En ansvarsfull vapenägare gömmer sin pistol på en säker plats!

Wisconsin 2004


En man i Wisconsin gömde sin i ugnen, men glömde sig och slog på värmen. han överlevde dock!

  Att ta vatten över huvudet!

Österike 2004


En man på väg in genom sitt eget köksfönster efter en blöt utekväll fastnade i glipan med huvudet i köksvasken, råkade slå på kranen och drunknade!


080101... Nytt år och pulkadebut

Hade tänkt ge er en snygg uppdatering av gårdagen med bilder och allt men man skulle kunna säga att det sket sig...

Tillbringade kvällen hos Danne. Hann bara träffa Em en kortis innan
hon gick på sitt arbetspass.
Danne visste precis vad vi behövde. Godis, chips, glass och frukt...
 o en och annan öl och cola =)
Leah slocknade vid 23.30 efter 1 timmes nattning. Envis rackare det där. Låg och sjöng igenom hela reportoaren av sånger hon kan... om och om igen!
Vid 12-slaget intog vi positionerna i kylan för att se fyrverkerierna.... kort togs... och jag min pärla skulle radera ett mindre lyckat kort och väljer givetvis i farten "Radera alla".... Bra jobbar J!
Där rök alla korten från kvällen... Suck!
Hann klämma en film också "Underbar och älskad av alla" Kom på efter 1½ timme att vi satt och såg "fel" film... Var en helt annan vi pratat om att vi skulle se...
 jaja, smällar man får ta!
Hur som helst blev det en lugn och skön kväll. Tack E och D för den!


 
Idag vaknade vi upp till ett snöigt Åtvid. Hoppade i kläderna, "tvingade" med oss Leahs mormor och morfar och åkte till "kyrkobacken" för lite pulkaåkning.
Osäker på vem som hade roligast =)
Leah hade lite svårt att få in att det var pulka hon åkte... "Meja båt" var hennes kommentar. Inte lätt det där =)
Var skönt att komma ut i friska luften lite. Inte blivit så mycket av det där under julen.
Nu sover iallafall en mätt och nöjd Leah och kläderna hänger på tork...

image183

               

image184

RSS 2.0