Så typiskt den här jävla kommunen...

Först får man läsa i tidningen att kommunen ska sparka 13 barnskötare... UUps! Vara ung (jaja hyfsat mot många andra barnskötare iallafall..) och inte anställd 20 år är inte bra i det läget.... Så här har man gått hemma, inte blivit inbjuden till infomötet dom andra fått gå på, inte fått veta ett dugg om hur man ligger till... inte ett knyst från chefen, bara det är dålig stil tycker jag! Dom måste ju fattat att man blir orolig...
Sen kommer Danne (Tack Danne) och säger att chefen berättade i fikarummet att jag ska jobba på Göstas Park i höst (pust, där släppte lite av magontet.... resten är nog mensvärk =/) Varför har dom inte ringt mig först??? Jag menar, kan man sitta och berätta det i ett fika rum kan man nog lyfta luren och ringa mig också.. det är ju för F*N mig det handlar om...

Men mitt i all besvikelse hur det har har skötts så är jag såååå jäkla tacksam att jag ens har något jobb att gå tillbaka till. Vad hade man gjort annars??? Har ju inte råd att vara arbetslös precis...
Nu väntar jag bara på att chefen ska höra av sig så man får de bekräftat "på riktigt".

Sen har jag efter mycket om och men äntligen fått barnomsorgsplats till Leah... krävdes "bara" 2 telefonsamtal till kommunen innan dom fick tummen ur arslet och fixade fram en plats...
Fr.o.m 14/8 ska vår lilla sessa gå hos dagmamma... Hoppas verkligen att det blir bra!
Kommer kännas konstigt att lämna bort min ängel till någon helt annan... Det är ju ändå vi som känner henne bäst och vet vad hon gillar, kan och hittar på =) 
Känns ändå bra att vi fick dagmamma. Då får ju ändå chansen att vara liten ett tag till istället för att kastas in i en barngrupp på kanske 20 barn där hon blir en i mängden i "löpande-band-systemet"... Hon är ju ändå bara 14 månader när hon skolas in...
Nävars, så illa är det inte. Vi har en toppenbra barnomsorg i åtvid (Borde väl jag veta...) och dagis hade säkert blivit bra det också... men men, vi är iallafall glada över platsen vi fick  =)

Trevlig helg hörrni!
Puss i Ljumsken!

image18

"Jäkla matta att hoppa upp och fälla mig..."

Nu är det illa kan jag lova...

Jag, Johanna M(censur) Svensson har sytt! Jajjemen, helt sant. Tur du satt ner när du läste det här =)
För 1½ år sedan skrattade jag så jag kiknade när mamma gav mig och min syster varsin symaskin.
Vad skulle jag med den till???
Men så igår fick jag ett ryck, rotade fram lite tygsnuttar jag hade liggandes och börjgade nåla, mäta, klippa och sy... och tro det eller ej men efter 2 tim (hmmm, är ju inget proffs precis..) kunde jag glatt skåda mitt resultat, en prylficka till Leahs säng =) Blev rätt nöjd! Nu fattas bara en platta att stoppa i bakstycket för att få lite styrsel men det letar jag reda på en annan dag =)



Jaha ja, då har jag än en gång bevisat att jag börjar bli gammal och vuxen... sy??? Hallå, det gör väl bara de äldre generationerna eller??? Haha, shit the same... Kan man göra nå´t bra är det väl bara ett + =)

Kan väl redovisa resten av helgen när jag ändå är igårng...
Midsommarafton blev lugn, Stefan och jag kastade Leah på cykeln och så trampade vi upp till mamma och pappa för att grilla och spela kubb med min morbror och hans familj. Blev en toppen kväll men två vinster (hrm, eller förlorade vi???) i kubb, alldeles för mycket mat och en o annan öl (Shit så gott det är med ett par kalla..)
Leah sov över hos mamma och pappa. Så konstigt tyst utan henne hemma. Ingen som sparkar i väggen när hon sover, och ingen som bluddrar och sjunger i rummet intill när hon vaknat =(

Lördagen blev slapp,likaså söndagen.
Spelade en minigolf runda på eftermiddagen med Stefan, DanneBoy, Henke och hans Izabelle och G:sson. Leah skötte tvättningen av bollarna och polerade klubborna... Tyvärr hjälpte inte det för min del... Vet inte vad jag ska skylla på??? Mobbningen som vissa herrar utövade på mig kanske??? Hursomhelst, Izabelle och jag stannade för rättvisans skull på samma kanonpoäng (Hrm..) och delade på den hederssamma sista platsen... Likabra det så vi slapp bli osams om den =) Dom kaxiga och dryga herrana kan få leva på det ett tag...
Säger bara REVANSCH!

That´s it!

Shit, vad vältränad man är...

Idag vaknade man till spöregn, igenmulen himmel. Underbart!

Har en vag känsla av att man blivit överkörd av en traktor i kroppen. Träningsvärk kallas det har jag för mig om. Har varit så duktig och gått på UteAerobics ett par gånger men missade 2 onsdagar i rad (synd, uuuja) och tänkte även smita ifrån denna gång tills Jocke började bli spydig, då gick jag i ren protest (Tack, Pocke) vilket jag får lida av idag.... Dessutom var vi bara 5 st igår så det gick ju inte att stå längst bak, osynlig och fuska om det blev för jobbigt. Det var bara till att trampa på och inse att man faktisk överlever trots att det inte känns så.... O här sitter jag idag. Vältränad som f'n, bikiniformen perfekt, solbrännan läckert brun... Eller nja, det var väl kanske att ta i... men jag gjorde iallafall mitt bästa... fick ju några myggbett på köpet =)


image16

Morgonmys.... Här är vi alla lika pigga på mornarna =)

Flashback...

Studenten! Minns ni den??? Den där dagen man värmt upp inför såååå länge... Alla fester som avverkades innan dagen D... alla banderollen som sprejades... vagnen som skulle kläs... kläder inhandlas... Ahhhh, det var tider det!

När jag såg alla studenter i fredags (något överförfriskade kanske...hihi) Alla fina vita klänningar, alla söta, halvvuxna, pojkar i kostym och studentmössor i massor längtade jag tillbaka till min student. Vi hade ju sååå skoj! Party party party vid Bysjön. "Alla" var verkligen där! Själva studentdagen var inte mindre tråkig den. Champagne i massor, god middag (Tyckte säkert de herrar från Falerum som somnade i tallriken också..) vår mentor blev kanonstel och dansade på bordet, lärare strulade med, vid det laget, föredetta elever..  haha...Det var tider det! (Ungefär sådär en 8 år sedan...)

Helgen gick förresten i släktens tecken... "Moster" som fyllde 60 år, kalas där och sen fira min kusins "lilla" Jonathan som tog studenten. (Shit, Föddes inte han nyss???)
Tänkte på en sak då... När Leah tar studenten fyller jag 45 år. Gammalt va??? Hemska tanke... Det finns ju iof dom som snart är där, vid 45 årsålder menar jag... Älskling, du har bara 12 år dit, Jocke bara 14 år, Robban 15 år  o den katiga Herr Karlsson bara 6 år... haha, rätt åt er =)


image15

Ska man på kalas måste man vara ren o snygg... Ett bad med lite såpbubblor är aldrig fel =)

Då var man 27år då... Vuxet va???

Ännu en helg har passerat... Har hunnit med en hel del faktiskt!

Blev ett år äldre och visare i fredags, (Grattis J) Vilket totalt glömdes bort av Danne (Grrrrrr...Kommer aldrig förlåta han för det) men som kom ihågs av så många andra (Tack älskling för dom fina presenterna...Du är bäst!)
Alltid trevligt att fylla år, bortsett från att man varje gång blir ett år äldre... Får se det postivit, för varje år jag blir ett år äldre så kommer det alltid vara andra som är äldre än mig, eller hur älskling???  ;)
 Älskar att ha en "egen" dag när man blir extra bortskämd (jag vet, jag är alltid bortskämd, so what???
Det står jag för...)

Lördagen tillbringades på Playa Del Sätravallen.
Underbart med en eftermiddag i solen.... Blev ju dessutom premiär doppet =)
Tog mer eller mindre lång tid för vissa att komma vattnet (Behöver jag nämna att jag som vanligt var först i, tätt följd av Leah???)
Även om det knappast blev att ligga och lapa sol med en Leah som älskar att bada men inte sitta still lyckades man ändra komma hem men en ganska hyfsat brun nyans på kroppen...
Jag äääälskar solen =)

        

Söndagen var vigd åt att kolla/heja på pappas och Robbans tokidé om att cykla Halv Vättern i Motala. Varför utsätter man sig för detta när det är 30* redan inan lunch???
Konstigt att en del grabbs kan se så bra ut, trots cykelbyxor... (Typ 2294, eller vad säger du sys????)
Tajta brallor på en grabb är normalt sett ganska osexigt ..... =)
Jaja, trots värmen blev jag faktiskt lite sugen på att själv prova på denna knasighet... Vad tusan... klarar man av att cykla 9 mil borde man ju klara även 15 eller??? Får nog utmana pappa något år... Måste bara hinna tjuvträna ordentligt innan så man inte åker på däng =)
Robban gjorde ett kanonlopp och flåsade in i mål efter "bara" 5, 40 tim... fader däremot anlände 2 timmar senare efter att ha gjort 2 snygga vurpor (Skon hade fastanat i fästet) och 2 massage (Kramp eller snygga massörer???)
Hur som helst... Det var en härlig dag i solen och brännan var extra snygg när man kom hem (Bondbränna vaddå???)

                 

Pappa och Rob innan start (Hrm.. Ingen kommentar...) Leah, Emma o så... jag (Kan inte hjälpa det men det blir inte bättre än så när man gått upp 05.15)

En förkylningsgrön dröm...

Var i Vadstena igår, Nostaligafton...  Blir helt tok av alla fina bilar och motorcyklar som samlas där på onsdagskvällarna... Fick dessutom äran att åka motorcykel (Näe, det ÄR ingen moppe Danne) med min farbror.... Gick kanske inte sååå fort som man skulle önska med vad f*n, det var ju ändå en mc-tur. Skulle kunna ge en hel del för att ha ett mc-kort. Borde kanske börja köpa Kellog´s Frostis o se om det följer med ett bland alla tatueringar o annat skit =)

Undrar om Inte Stefan, älskling, kanske skulle kunna offra sig på ett mc-kort... ??? Blir nog billigare om han skulle ta ett än om jag skulle försöka mig på det där =)
Tänk vilka härliga turer man skulle kunna åka... Leah i sidovagn??? Haha, nej tack!

Har sedan jag började dregla efter en egen mc sagt att jag SKA ha en förkylningsgrön Kawa. Ninja...  Och vem kommer nu glidandes på en så´n om Inte Stefan Sw... Gaaaaaaa, mååååste bara ha en! Å så retlig han är för sin pärla då... Man ska väl inte vara elak och reta dom som är mindre va????
Men han fick allt igen igår, vem hade ont i rygg och armar efter 13 mil på mc??? Haha, inte jag iallafall... Satt som en gudinna på "min"...

Har  iof. två problem när det gäller att ha egen mc...
För det fösta,  man är ju så snygg i mc-ställ, ser väl ut som en... haha ja du...  Gör mitt bästa för att se cool ut, men tror inte att det lyckas... Är rädd att min blåögdhet lyser igenom =)

För det andra, Finns ju inte så många modeller som jag kan köra, är lite för kort för dom flesta modeller och jag borde nog ha en som jag åtminstonde räcker ner till marken på... Skulle nog se aningens tok ut om jag var tvungen att att hålla mig i stolparna vid vägkorsningarna??? För jag kan nog inte undvika att stanna va??? Och hur skulle jag komma upp på den??? Pall??? haha... sött =)

Näe, det där med mc lär stanna vid en dröm... men drömmar ska man ju ha!
För "nöja" mig med att tvinga med pappa eller farbror ut så länge... och dregla efter "min"/Stefan Sw:s gröna Ninja...


image5

Min dröm.... *suck*

Glapp i käften blev succé...

Ännu en helg passerad... och ännu en konfirmation avklarad... Har fått nog av allt det kristna nu! Amen!

Var i kyrkan i lördags. Och som vanligt kan inte J Svensson hålla käf**n när det egentligen bordes, men denna gång blev det faktiskt succé!

Stod och väntade innanför dörrarna i kyrkan (heter vapenhuset va????) hur som helst, kom inte ut med vagnen när vi skulle gå ut eftersom alla mååååååste ut fortast (tänk för f*n inte på mig som stod inklämd bakom en dörr med en vagn...) men så kom en snäll själ och lät mig komma ut (tack älskling) Bakom oss hamnade ett yngre par som trodde dom inte hördes när tjejen viskade till killen "Hoppas verkligen inte att dom får en tjej nästa gång" (Vi har en ljusblå vagn till Leah...) Johanna den smidiga vänder sig då om och frågar snällt om man inte kan ha en blå vagn till en flicka för att det har vi. Den "stackars" tjejen stammar då nå´t om att "Oj, hörde ni vad vi sa??" och "visst kan man ha det, vi klär vår jej i ljusblåa kläder" Jag bara log lite sött... Den något rödansiktade tjejen kilade kvickt vidare... Jag vet att jag inte borde skämma ut någon så men jag kan inte låta bli... Jag är ond =) Men kul hade vi åt detta på släkkalajset efter...

image4

Långben och kortben... =)

Två ämnen som retat mig idag... inte bara idag förresten...

För det första, Barnvagnar. Många har nog missat den lilla hetska diskussion om barnvagnar... märkesvagn eller inte... Läste ett inlägg i någon tidning där debattören skrev så vackert att dom som köpte märkesvagnar till sina barn för 10000-tals kronor är idioter och borde ha lagt sina pengar på välgörande ändamål... Visst, varför inte men att bli kallad idiot var väl att ta i??? Jag fattar inte varför folk över huvud taget ens bryr sig om vad andra köper för vagnar till sina barn... Är detta den klassiska Svenska svartsjukan??? Jag har märkesvagn till min donna, och jag tror fortfarande på det där med att "man får det men betalar för" Finns garanterat bra OCH billiga vagnar men skitsaksamma.... Jag gjorde ett val när vi köpte vagn och det står jag för!


image2
Coolaste bruden i en av sina omdebatterade vagnar =)


För det andra, Cykelhjälm eller inte??? Varför är det så "duktigt" att ha cykelhjälm??? Det borde väl vara en självklarhet eller??? Jag använder cykelhjälm när jag är ute och cyklar och varje gång får jag höra från någon "Vad duktig du är som använder cykelhjälm" Vad är det för duktigt med det??? Jag är rädd om mig och min dotter, so what??? Känns som man måste förklara sig varje gång varför man använder hjälm... Fattar iof inte varför jag ens försöker svara på denna dumma kommentar...  Borde man inte vända på det hela istället...?? Ska jag titta på dom som kommer cyklandes utan hjälm, rynka på näsan och säga "Vad dålig du är som inte använder hjälm" Undrar hur många idiotiska svar jag skulle få då...

RSS 2.0